lördag 23 juni 2012

Klarälvsbanan - En dröm för cyklister

Efter att ha hämtat ut min nya cykeldator; Garmin Edge 800, på Cyclecomponents i Karlstad i torsdags, var det dags för premiärturen.
Jag har länge tänkt att jag ska köra Klarälvsbanan och igår, på midsommarafton, blev det äntligen av. Klarälvsbanan är 90 km bilfri asfalt på en gammal, nedlagd banvall. Perfekt för cykel, vandring, inlines eller rullskidor.
Efter frukosten tog jag bilen till Uddeholm där banan börjar. Tanken var att cykla så långt jag hann innan midsommarfirandet. Visste på förhand att jag inte skulle hinna hela vägen ner till Karlstad, men en bra bit blev det.
Och vilken upplevelse det blev! Jag var näst intill ensam. Inga bilar och få andra cyklister, samt någon enstaka person på rullskidor eller inlines. Bra asfalt och knapp någon vind att tala om. 

Rullade på bra i rätt lugnt tempo förbi bland annat Munkfors, Olsäter och Ransäter innan jag bestämde mig för att käka och vända i Deje efter 55 km.

Blev köttbullar, mos, lingon och grönsallad på Järnvägens gatukök & grill i Deje. På vägen tillbaka hade Edeby sommarcafé öppnat, så det blev kaffe och jordgubbstårta i solen.


Efter denna energikick gick det både fort och smidigt tillbaka till Uddeholm Avslutade sedan med bad i jaccuzzin på sandstranden i Lysvik. Bra dag!

söndag 17 juni 2012

Tredje gången gillt - denna gång på 9.33!

Dagen efter min tredje Vätternrundan känner jag mig grymt nöjd. Gick in på tiden 9.33 tillsammans med mitt sub 10-gäng från Fredrikshof, vilken är bra marginal till mitt mål under tio timmar.

Det började tidigt på lördag natt. Efter ett par timmars sömn i Linköping var sambon snäll och körde mig till Motala där starten gick 4.02. När vi startade var det uppehåll, men ganska snart började regnet.

Första dryga 10 milen var det ösregn och det kändes rätt tungt. Frös inte direkt, men blev rätt kall om tårna, trots rätt åtsittande skoskydd som i alla all stoppade en del av regnet.

Vid den snabba kisspausen i Gränna var jag dygnsur och funderade på hur det skulle gå att cykla 30 mil i regn. Men efter Jönköping började det sluta regna och när vi hade vårt enda depåstopp i Fagerhult var det uppehåll. Blåbärssoppa och bullar satt fint och sedan rullade det på bra. Vi fick till och med lite solsken sista milen.

Väl i målgång kände jag att kraftena fanns kvar. Såg att min medelpuls under loppet låg på under 70 procent av max, så krafter fanns kvar.



 Mitt lag Team Rynkeby Stockholm fanns på plats och gjorde reklam.
 Dags för start.
 Thomas vid starten.
Patrik är startklar. 
 Glada nöjda vid målgång!

 Mitt lag som jag cyklar med till Paris i sommar kom i mål en stund före mig, men startade redan efter halv elva på kvällen. Bra kämpat!
 Kyckling och potatissallad!





Vilma cyklade med Lidingös sub 10 och klarade också målet!


Min cykeldator strulade så jag lånar rundan från Daniel som körde i samma grupp:

onsdag 13 juni 2012

Laddad och redo för Vätternrundan

Tog en kort kvällsrunda för att känna av formen. Kände att kraften fanns och jag är laddad! Redo för Vätternrundan 2012!

söndag 10 juni 2012

37 mil i helgen

Det blev en riktig cykelhelg så här en vecka innan Vätternrundan. Igår blev det långtur (20 mil) med Team Rynkeby Stockholm och idag långtur (17 mil) med subgänget jag kör Vätternrundan med.

Lördag började med regn och rusk när jag tog pendeln till Barkarby där vi sågs vid Welcome hotell. Snittet var lågt och jag var rätt frusen när vi efter några mil tog kaffe och macka i Knivsta. Kaffet gjorde att jag tinade och efter ytterligare ett par timmar blev det strålande solsken. 

Efter lunchen i Örsundsbro rullade det på bättre och jag fick verkligen en försmak av vad som väntar oss när vi i juli cyklar till Paris på sju dagar och dagsetapperna kommer ligga på ca 18-22 mil.

Idag var jag lite orolig för om krafterna fanns kvar, men eftersom tempot igår var lågt (rullsnitt på 26 km/h) så kändes det bra, även om jag var lite morgonseg i benen.

Och vilken tur det blev idag! Vi klarade oss utan regn och fick totalt ett rullsnitt på 33 km/h under våra gemensamma 15 mil. Krafterna fanns där och jag känner mig verkligen redo för Vätternrundan nästa helg. Nu håller jag tummarna för uppehållsväder! :-)

 Lunch i Örsundsbro.


Återsamling vid Welcome hotell efter 20 mil i lördags.
Samling vid Farsta simhall söndag morgon. 

Daniel som jag lärde känna på Mallorca-resan har bytt till vår subgrupp. 

Återsamling efter sista backen. 
Mat på Farstagården. 
Tvätten efter helgens äventyr.


torsdag 7 juni 2012

Snart en vecka kvar...

Uppladdningen inför Vätternrundan har gått bra hela våren och nu har jag nära 280 mil i benen. Fick nära 100 mil under min vistelse på Mallorca i april och sedan har det rullat på.

Sponsringen av Gainomax har också hjälp mig genom att jag alltid haft energi i fickan under turerna i form av bars och återhämtning i form av dryck när jag cyklat klart mina långpass.

På söndag blir det en genrepstur med min sub10-grupp. Vi siktar alltså på att komma under 10 timmar vilket borde går bra. Förra året gick jag ju i mål på 10,13.

Jag har redan börjat detaljstudera väderprognoserna (smhi, yr och klart). Än så länge verkar det bli uppehållsväder i alla fall på förmiddagen, men det kan hända mycket på en dryg vecka.

Hur har din uppladdning gått?

lördag 2 juni 2012

Blåsig Siljan Runt kryddad med regn sista milen

Körde Siljan Runt idag för andra gången i mitt liv. Förra gången var det strålande solsken och en grym upplevelse.

I dag blev det också en grym upplevelse med kastvindar/sidvindar som jag aldrig varit med om tidigare på en cykeltur.

Jag och Patrik från min sub10-grupp som ska köra Vätternrundan tillsammans med Fredrikshof fick följa med ett gäng cyklister från Fredrikshofs Lidingö sub10-grupp. Tack Vilma! Hon har även bloggat om vår gemensamma runda kring Siljan och Orsasjön.

Som tur är startade vi tidigt (strax efter kl. 7) och lyckades enbart få regn de sista tre milen. Då hade jag hunnit ta på mig min regnjacka och var långt ifrån genomblöt när jag satt och käkade efter loppet. Lyckades

Värre var det för mina medresenärer i bilen; Mats och Magnus, som hade ösregn sista 8 milen... Bastun efter loppet på Moraparken satt perfekt efteråt!

 Patrik (till vänster) är redo för start.

 Korvdepån!
 Glad och nöjda i mål!